Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayРазтърсен от вълна от насилствени протести срещу блокирането,

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayРазтърсен от вълна от насилствени протести срещу блокирането,
Коментари Харесай

Мелбърн постави рекорд за най-дълго блокиране

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Разтърсен от вълна от насилствени митинги против блокирането, вторият по величина град в Австралия е постигнал тъмен стадий от пандемията, като съгласно известията се трансформира в града, който е живял най-дълго в блокиране с повишаването на инфекциите.
В момента в шестото си блокиране от началото на пандемията Covid-19, Мелбърн към този момент публично се трансформира в столицата на блокиране-това е съгласно локалните медии, които оповестяват, че градът е прекарал общо 235 дни под ограничавания, надминавайки референтния индикатор, избран от Аржентинският Буенос Айрес, който беше затворен за 234 дни предходната година.

Настроенията надалеч не бяха празнични по улиците на затворения град, защото той е изправен пред вълна от митинги против рекордни ограничавания. От понеделник стачкуващите всекидневно излизаха по улиците на Мелбърн, с цел да изведат разочарованието си от държавната битка с пандемията, в това число най -новата стъпка за налагане на мандат за имунизиране на строителните служащи.

Решението на управляващите да затворят строителните обекти от вторник, с цел да санкционират операторите за неспазване на мандата, добави масло в огъня и видя, че митингът в сряда се трансформира в цялостни конфликти с полицията.

Органите на реда използваха сълзотворен газ и гумени патрони в опит да разпилян протестиращите, някои от които хвърлиха бутилки и други снаряди. Около 200 души бяха задържани след вълненията.

Полицията на Виктория беше изправена пред обвинявания в опит да прикрие мащаба на репресиите, откакто разгласи неразрешена за полети зона по време на поход против блокиране. Длъжностните лица се отдръпнаха и разрешиха на медийните хеликоптери да надвиснат над митинга едвам откакто тактиката провокира недоволства от новинарските организации.

Вицепремиерът на Виктория Даниел Андрюс подреди вълненията на пропагандаторите, като твърди, че митингът е похитен от провокатори, които желаят да подбудят към принуждение. „ Те са там, с цел да се преструват, че стачкуват “, съобщи той във вторник, като в същото време осъди събитията като „ ужасяващи “.

Въпреки че Австралия се отхвърли от тактиката си „ Covid Zero “, щатите Нов Южен Уелс и Виктория към момента живеят в условия на строги блокировки, които ще бъдат леко облекчени, когато 70% от допустимото население там са изцяло имунизирани. Щатите не чакат да реализират тази цел доникъде на октомври.

Досега опитите за прекъсване на разпространяването на вируса посредством удължение на блокирането дадоха смесени резултати. Виктория означи най -големия си дневен растеж на инфекциите в четвъртък, отчитайки 766 случая, което докара броя на общо дейните случаи в щата до 6666. Нов Южен Уелс, който включва Сидни, заяви за над 1063 нови случая през последните 24 часа. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР